Eerlijke Chocolade

Slider image break the system


Kinderarbeid, onderbetaling en armoede. Problemen die komen door het oneerlijke handelssysteem waarin cacaoboeren worden uitgebuit. Het is tijd voor actie! Samen kunnen we het systeem doorbreken.

Chocolade pop-up

Dat systeem kun je van 19 t/m 22 november letterlijk doorbreken in onze choco pop-up op Utrecht Centraal Station. Hier kun je een stuk chocola breken en een vuist maken tegen de oneerlijke choco-industrie! Kijk hier voor meer informatie over de choco pop-up en de agenda-items. Zo zijn er meet & greets met Britt Scholte en vlogster Bonnie van Boncolor. Samen maken we de chocowereld een stuk eerlijker! Doe je mee?

Lage prijzen voor cacaobonen kunnen namelijk echt niet meer. Veel cacaoboeren in West- Afrika leven van minder dan 67 cent per dag. Dit zorgt ervoor dat boeren een keus moeten maken welk kind wel of niet naar school mag. En zeg eens eerlijk: zou jij die keuze kunnen maken?

Als jij je niet kan voorstellen die keuze te moeten maken, waarom zou het anders zijn voor de mensen die jouw lekkere stukje chocolade mogelijk maken? Maak een vuist tegen oneerlijke chocola en kom op voor de rechten van cacaoboeren. Door chocolade te kopen met het Fairtrade keurmerk ontvangen de boeren een minimumprijs en een vaste premie voor hun cacaobonen en het mooie: daar kan jij makkelijk aan meehelpen!

Waar te koop?
Juist de feestdagen staan in het teken van het denken aan anderen en hoe fijn dat jij dat gewoon in de supermarkt kan doen. Of je nou je boodschappenrondje maakt bij de PLUS, Lidl of ALDI, die eerlijke chocolade kan ook jij in je winkelmandje leggen. Kijk hieronder waar jij allemaal eerlijke Sint chocolade kunt scoren.  

PLUS
Alle Sint chocoladeproducten van PLUS huismerk zijn gemaakt van Fairtrade cacao. Daar worden we blij van! Koop bijvoorbeeld de chocolade kruidnoten in diverse smaken en mixen, ambachtelijke chocoladeletters en leuke chocofiguurtjes.


LIDL
Ook het hele Favorina Sint assortiment van de LIDL is gemaakt met Fairtrade gecertificeerde cacao, yay! Een breed aanbod met onder andere chocoladeletters en chocolademunten. Dat wordt heel verantwoord smullen.ALDI
Helemaal nieuw is de ALDI met een volledig Fairtrade Sint assortiment. Van chocoladeletters tot chocoladeknettersticks en van chocolade kruidnoten tot chocolade muizen. Voor ieder wat wils!

Tony’s Chocolonely
De chocoladeletters van Tony’s Chocolonely zijn dit jaar van A tot Z te verkrijgen in de smaak Melk. Pure en witte chocoladeletters zijn er in de letter S. Wil je er liever één met een smaakje? Kies dan voor de Puur/Melk pepernoot of de karamel zeezout variant. Tony’s feest chocolade vind je bij de meeste supermarkten in Nederland, bij de Wereldwinkel, of via hun webshop.


g'woon chocolade
De g'woon chocoladeletters en chocoladekruidnoten met Fairtrade cacao zijn verkrijgbaar bij Boni, Boon’s Markt, Coop, Deen, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Poiesz en Spar. Nettorama en Vomar hebben alleen de chocoladekruidnoten met Fairtrade cacao. Dat zijn heel wat winkels waar je deze lekkere chocolade kunt scoren. Albert Heijn
Albert Heijn heeft biologische Fairtrade Chocoladeletters in de smaken puur en melk. Ben jij team puur of team melk?


Ekoplaza
Ekoplaza biedt onder huismerk ‘Happy Chocolate’ chocoladeletters aan, een gewone variant en een variant gezoet met maïssiroop. Zoals je van Ekoplaza gewend bent allemaal biologisch. Ook heeft Ekoplaza chocolade kruidnoten van 'Happy Chocolate'. That makes us happy! 1 de beste
Wie één handje chocolade kruidnoten pakt, weet dat binnen tien minuten de hele zak leeg is. Gelukkig zijn deze heerlijke kruidnoten Fairtrade. Ze zijn te koop bij de Dirk van den Broek en DekaMarkt. Australian
Australian heeft Fairtrade chocolade kruidnoten aan hun assortiment toegevoegd. Er zijn drie verschillende smaken: melk/puur/wit, karamel zeezout en stracciatella. De kruidnoten zijn te koop in de webwinkel van Australian. Proef ook snel deze heerlijke, nieuwe kruidnoten.

Holland & Barrett
Ook Holland & Barrett heeft heerlijke Fairtrade chocoladeletters én chocoladeharten. Wil je helemaal in hogere sferen komen? Koop dan de chocoladeletter met CBD-olie. Dat is nog eens wat anders dan een standaard chocoladeletter.

Let op dit Fairtrade keurmerk bij het kopen van feestchocolade. Dan weet je dat je een eerlijke keuze hebt gemaakt die bijdraagt aan het geluk van een ander. Zet de Sint muziek maar vast aan en wij kunnen niks anders meer zeggen dan: laat dat heerlijke avondje maar komen!