Eerlijke Chocolade

Package800x1000px

 

Genieten van eerlijke chocolade tijdens de feestdagen? Wie wil dat nou niet? Er is voldoende keus. Van chocoladeletters tot chocolade kruidnoten en van kerstkransjes tot speciale bonbons!  

Waarom Fairtrade chocolade? 

Zou jij kunnen kiezen welk kind wel of niet naar school mag? Die moeilijke keus moeten cacaoboeren in West-Afrika maken. Zij leven in extreme armoede en verdienen minder dan 1 dollar per dag. Wanneer zij hun cacao onder Fairtrade voorwaarden kunnen verkopen dan krijgen zij tenminste de minimumprijs en een vaste premie. Dit geld investeren de boeren in productiemiddelen en trainingen, maar ook in betere gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen. Stap voor stap kunnen zij zo werken aan een betere toekomst. Lees hier het verhaal van cacaboer Kouassi

Waar te koop?

In bijna alle supermarkten in Nederland vind je eerlijke chocolade met het Fairtrade keurmerk. De supermarkten met het grootste Fairtrade aanbod tijdens Sint & Kerst zijn PLUS, Lidl en Ekoplaza. De 2 merken die het ‘Fairst’ gaan zijn Tony’s Chocolonely en Belvas.

PLUS
Alle Sint & Kerst producten van PLUS huismerk zijn gemaakt van Fairtrade gecertificeerde cacao. Bijvoorbeeld de chocolade kruidnoten in diverse smaken en mixen, ambachtelijke chocoladeletters tot leuke chocofiguurtjes. 

LIDL
Het hele Favorina Sint & Kerst assortiment bij Lidl is gemaakt van Fairtrade gecertificeerde cacao. Een breed aanbod o.a. bestaande uit chocoladeletters, chocolademunten, adventkalenders en marsepein met choco topping.


Ekoplaza
Ekoplaza biedt onder huismerk ‘Happy Chocolate’ zowel grote chocoladeletters als mini varianten en chocolade kruidnoten aan. Zoals je van Ekoplaza gewend bent allemaal biologisch. Er zijn ook suikervrije varianten te vinden. Uitgangspunt bij Happy Chocolate is dat iedereen het geluk van chocolade moet kunnen ervaren, ook de cacaoboeren en de samenleving waarin zij leven. Zij happy, wij happy! Daarom kiest Happy Chocolate voor biologisch & Fairtrade. Uit de opbrengst van ieder Happy Chocolate product gaat € 0,05 naar een agroforestry project. Dit project helpt cacaoboeren in Peru op weg naar extra inkomen en een succesvolle en duurzame cacaohandel. Ieder hapje maakt dus écht verschil!


Tony’s Chocolonely
De chocoladeletters van Tony’s Chocolonely zijn dit jaar van van A tot Z te verkrijgen in de smaak Melk. Wil je liever één met een smaakje? Kies dan voor de Puur pepernoot variant of Melk marsepein. Met kerst kan je kiezen voor de kerstboom met glühwein. Tony’s feest chocolade vind je bij de meeste supermarkten in Nederland of via hun webshop.

Belvas
Het Belgische merk Belvas werkt uitsluitend met Fairtrade cacao en biedt tijdens de feestdagen een aantal h’eerlijke producten aan. Een mooie giftverpakking met bonbons, of Twist balls met praliné. Te koop bij Ekoplaza en de Wereldwinkel, en in diverse natuur voedingswinkels zoals Odin en De Natuurwinkel.
Ook bij de volgende supermarkten kan je terecht voor eerlijke Sint & Kerst chocolade. Let hier goed op het Fairtrade keurmerk bij het maken van je keuze!

Albert Heijn
AH Biologische Chocoladeletter Puur & Melk

Coop
Coop witte chocolade kruidnoten
Coop truffel kruidnoten

Spar
Spar chocolade kruidnoten wit/puur/melk
Spar chocolade kruidnoten extra puur

Deen
Deen chocolade kruidnoten extra puur
Huismerken Perfekt, Markant & 1 de beste vind je overal terug in de schappen van verschillende supermarkten. Onder deze huismerken vind je de volgende feestchocolade met Fairtrade cacao: 


Perfekt chocoladeletters in de smaken: melk, puur, wit, melk/noot & karamel/zeezout:
Boni, Deen, Hoogvliet, Jan Linders, Poiesz en Nettorama

Markant kruidnoten melk en mix:
MCD, Emté, COOP, Vomar en Boon’s markt

1 de beste chocolade kruidnoten mix:
Dirk van den Broek en DekaMarkt

Let op bijgaand Fairtrade keurmerk, tijdens het kopen van feestchocolade. Dan weet je dat je een eerlijke keuze hebt gemaakt die bijdraagt aan het geluk van een ander.