Eerlijke Chocolade

Slider image break the system

Kinderarbeid, onderbetaling en armoede. Problemen die komen door het oneerlijke handelssysteem waarin cacaoboeren worden uitgebuit. Het is tijd voor actie! Samen kunnen we het systeem doorbreken.

Chocolade pop-up

Dat systeem kon van 19 t/m 22 november letterlijk doorbroken worden in onze choco pop-up op Utrecht Centraal Station. Hier kon je een vuist maken tegen de oneerlijke choco-industrie!  Kijk hier voor een terugblik op deze vier succesvolle dagen en de aftermovie!

Veel cacaoboeren in West- Afrika leven van minder dan 67 cent per dag. Dit zorgt ervoor dat boeren een keus moeten maken welk kind wel of niet naar school mag. En zeg eens eerlijk: zou jij die keuze kunnen maken?

Als jij je niet kan voorstellen die keuze te moeten maken, waarom zou het anders zijn voor de mensen die jouw lekkere stukje chocolade mogelijk maken? Door chocolade te kopen met het Fairtrade keurmerk ontvangen de boeren een minimumprijs en een vaste premie voor hun cacaobonen en het mooie: daar kan jij makkelijk aan meehelpen!

Waar te koop?

Juist de feestdagen staan in het teken van het denken aan anderen en hoe fijn dat jij dat gewoon in de supermarkt kan doen. Of je nou je boodschappenrondje maakt bij de PLUS, Lidl of ALDI, die eerlijke chocolade kan ook jij in je winkelmandje leggen.

PLUS

Rockin’ around the christmas tree la, la, la. Kerstmuziek betekent lekker meezingen en stiekem dansen in de woonkamer. Voor die sportactiviteit kun je best wat extra energie gebruiken. Wat dacht je van de Fairtrade Gingerbread mannetjes of chocolade kerstkransjes bij de PLUS. Dat is pas echt verantwoord snoepen.

ALDI

Wie houdt er niet van een goede feel-good kerstfilm? Daar horen uiteraard ook lekkere snacks bij. Wat dacht je van Fairtrade kerstkransjes of koeken? Zo maak je jouw kerst filmavondje helemaal compleet met al dit lekkers van ALDI.

Lidl

Ho-ho-ho, merry Christmas! De Lidl heeft heerlijk Fairtrade kerst snoepgoed. Een chocolade kerstmannetje voor bij de warme chocolademelk of een lekker chocolade kerstkransje voor bij de thee. De Lidl heeft het allemaal. En voor wie graag elke dag een kleine verassing wil: de Lidl heeft ook een adventskalender. Elke dag weer spannend wat er deze dag voor lekkers in zit.

Tony's Chocolonely

All I want for Christmas is chocolate. Dat komt helemaal goed met de chocolade van Tony’s Chocolonely. Je hebt de keuze uit twee kerstrepen: puur mint candy cane of melk glühwein. Uiteraard hoef je niet te kiezen en kun je ze ook gewoon allebei kopen.

Let op dit Fairtrade keurmerk bij het kopen van feestchocolade. Dan weet je dat je een eerlijke keuze hebt gemaakt die bijdraagt aan het geluk van een ander.