Eerlijke Koffiestaking

Bfylrqww

Begin jij je werkdag met koffie? De kans is groot van wel, want bijna driekwart van de werkende Nederlanders drinkt koffie op de werkvloer. Daarvan weet 78% niet wat voor koffie zij drinken op ’t werk. Weet jij wat je drinkt?

De koffiesector verkeert in een grote crisis. Dikke vette crisis ja! Het merendeel van de miljoenen kleinschalige koffieboeren leeft onder de armoedegrens van 1,90 US dollar per dag. Hallo! Deze mensen maken jouw ochtendritueel op het werk mogelijk. Vind jij dit fair?

Koffieboeren moeten net als jij kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in hun toekomst.  Vraag je baas om over te stappen op Fairtrade koffie! Wij hebben jou nodig om deze boodschap te vertellen en om iedereen op te roepen om dinsdag 15 oktober te gaan staken op het werk.

WIJ WILLEN EERLIJKE KOFFIE

Nohh! Wordt er nog geen Fairtrade koffie bij jou op het werk geschonken? Zo kan het niet langer. Vraag je baas om over te stappen. Kom zelf in actie en bestel het stakingspakket! 15 oktober is de Eerlijke Koffiestaking. Op deze dag roepen wij alle workaholics van Nederland op om hun koffieapparaat op het kantoor te beplakken met het materiaal uit het stakingspakket.

WIN EEN KOFFIEBAR BIJ JOU OP KANTOOR

  • Deel op social media jouw koffieapparaat in staking
  • Gebruik #EerlijkeKoffiestaking

Onder alle inzendingen verloten wij tijdens de Fairtrade Week (26 oktober – 3 november) drie pop-up koffiebars met eerlijke koffie voor bij jou op ’t werk! Vergeet niet dat jouw profiel openbaar moet zijn óf maak een screenshot van je post en stuur dit naar info@maxhavelaar.nl.

Niet alleen thuis, maar ook bij jou op het kantoor kun je een verschil maken. Vraag na wat voor soort koffie er gedronken wordt. Is het Fairtrade? Yeah! En zo niet, wordt Fairtrade Friend en laat je baas weten waarom het belangrijk is om over te stappen op Fairtrade koffie. Wij hebben alvast een voorbeeldmail geschreven en een flyer met extra info.

DOWNLOADS

POSTERS
Print deze posters uit op kantoor (A3 & A4 formaat)

Meer weten over de Fairtrade koffiemaand? Je leest 't hier.

Niemand kan alles doen maar iedereen kan iets doen, want wij hebben iedereen nodig om een verschil te maken voor de koffieboeren! Dus ook jij.