Paaschocolade 2018

Paas campagne foto


Genieten van eerlijke chocolade met Pasen? Wie wil dat nou niet? Er is voldoende keus. Naast vele soorten paaseitjes zijn er ook chocolade paashazen en paaskoeken met Fairtrade cacao!

Waarom Fairtrade chocolade?  

Zou jij kunnen kiezen welk kind wel of niet naar school mag? Die moeilijke keus moeten cacaoboeren in West-Afrika maken. Zij leven in extreme armoede en verdienen minder dan 1 dollar per dag. Wanneer zij hun cacao onder Fairtrade voorwaarden kunnen verkopen dan krijgen zij tenminste de minimumprijs en een vaste premie. Dit geld investeren de boeren in productiemiddelen en trainingen, maar ook in betere gezondheidszorg en onderwijs voor hun kinderen. Stap voor stap kunnen zij zo werken aan een betere toekomst. Lees hier het verhaal van cacaboer Kouassi.

Waar te koop? 

In diverse supermarkten in Nederland vind je Paaschocolade met het Fairtrade keurmerk. De supermarkten met het grootste Fairtrade aanbod voor Pasen zijn PLUS, Lidl en Ekoplaza. Het chocolademerk dat het ‘fairst’ gaat voor Pasen is Tony’s Chocolonely. De paaseitjes en paasrepen van Tony's Chocolonely zijn onder meer te koop bij de Wereldwinkels en WAAR-winkels.  

PLUS 

PLUS heeft een uitgebreid aanbod Fairtrade gecertificeerde chocolade voor Pasen. Je kunt kiezen uit PLUS huismerk paaseitjes in alle soorten en maten en chocoladefiguren zoals tulpen en haasjes. Bovendien vind je bij PLUS verschillende huismerk koekjes voor Pasen met Fairtrade cacao.  

LIDL 

Het hele Favorina Paas assortiment bij Lidl is gemaakt van Fairtrade gecertificeerde cacao. Een breed aanbod o.a. bestaande uit paaseitjes, paasfiguren en roomboter paaskoeken met melkchocolade. 

Ekoplaza 

Ekoplaza biedt onder huismerk ‘Happy Chocolate’ zowel paaseieren als paasfiguren. Zoals je van Ekoplaza gewend bent allemaal biologisch. Er zijn ook suikervrije varianten te vinden. Uitgangspunt bij Happy Chocolate is dat iedereen het geluk van chocolade moet kunnen ervaren, ook de cacaoboeren en de samenleving waarin zij leven. Zij happy, wij happy! Daarom kiest Happy Chocolate voor biologisch & Fairtrade. Uit de opbrengst van ieder Happy Chocolate product gaat € 0,05 naar een agroforestry project. Dit project helpt cacaoboeren in Peru op weg naar extra inkomen en een succesvolle en duurzame cacaohandel. Ieder hapje maakt dus écht verschil! 

Tony’s Chocolonely 

Tony’s Chocolonely heeft lekkere grote paaseitjes in een speciaal eierdoosje. In dit doosje zitten 12 eitjes verdeeld over 7 verschillende smaken. Nieuw is de Tony’s Chocolonely Paasreep met een toepasselijke smaakcombinatie: melkchocolade met merengue (uiteraard gemaakt van vrije-uitloopeieren) en 'n zuurtje van citroen. Tony’s chocolade vind je bij de meeste supermarkten en Wereldwinkels in Nederland of via hun webshop

Chogal 

Heerlijk voor bij een Paasontbijt of -lunch: Chogal Paashagelslag. Deze melkhagelslag is extra groot en bevat paaslekkernijen. Chogal Paashagel is te koop bij: Boni, Deen, Hoogvliet, Jan Linders en PLUS. 


Ook bij de volgende supermarkten kan je terecht voor eerlijke Paas chocolade. Let hier goed op het Fairtrade keurmerk bij het maken van je keuze! 

Albert Heijn: AH Biologische Paaseitjes wit, melk of puur 

Deen: Deen paaseitjes melk of puur

 

Prijsvraag Fairtrade eitjes gezocht! 

Vind jij de Fairtrade eitjes die zich online verstopt hebben, dan maak je kans op een (h)eerlijk paaschocoladepakket. Kijk op de campagnepagina voor meer informatie!