Fairtrade Week 2019

Koffieboon en banaan ftw komt eraan liggend beeldVan 26 oktober t/m 3 november vindt de najaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade.

Aan het begin van de Fairtrade Week verschijnt de Fairtrade Week folder, vol met aanbiedingen van supermarkten. In diverse Fairtrade Gemeenten werden activiteiten georganiseerd om het belang van eerlijke handel te onderstrepen.

Houd de komende tijd deze pagina in de gaten voor Fairtrade Week acties en activiteiten.

Agenda

 • Wat? Fairtrade en Global Goals markt
  Waar? Helmond
  Wanneer? 27 oktober van 12.00 tot 17.00 uur

  Bij deze markt laten 30 deelnemers op elk hun eigen wijze zien hoe zij bijdragen aan de Global Goals van de Verenigde Naties. Bovendien kun je op deze markt insecten proeven, benieuwd? Kom ook langs, meer informatie kun je hier vinden. 
 • Wat? Promotie Fairtrade producten op de markt
  Waar? Leusden

  Wanneer? 29 oktober van 10.00 tot 13.00 uur 
  Ook Leusden doet als Fairtrade-gemeente mee met de Fairtrade Week. De werkgroep Fairtrade Gemeente is tijdens de markt aanwezig bij de Jumbo om Fairtrade producten te promoten. Daar en in de Wereldwinkel kunt u Fairtrade producten kopen. Kijk hier voor meer informatie. 
 • Wat? Fairtrade modeshow
  Waar? Borne
  Wanneer? 29 oktober om 19.00 uur

  Op 29 oktober organiseert de Fairtrade Gemeente Borne een modeshow. Cecile Scheele van de Dutch Sustainable Fashion Week Amsterdam leidt de modeshow in met een inspirerende lezing over Fairtrade kleding. De avond start om 19.00 uur of kom je fashionably late? ;-) Meer informatie vind je hier.
 • Wat? Fairtrade brunch
  Waar? Doetinchem
  Wanneer? 2 november van 10.30 tot 12.30 uur

  Wil jij ook een (h)eerlijk hapje eten? Op zaterdag 2 november organiseert de Fairtrade gemeente Doetinchem samen met horecadocent René Klein een brunch. Het brunchbuffet bevat Fairtrade, biologische en streekproducten. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.