Fairtrade Week 2019

Koffieboon en banaan ftw is begonnen liggend beeldVan 26 oktober t/m 3 november vond de najaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek hebben bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich ingezet voor Fairtrade.

Aan het begin van de Fairtrade Week verscheen de Fairtrade Week folder, vol met aanbiedingen van supermarkten. In diverse Fairtrade Gemeenten werden activiteiten georganiseerd om het belang van eerlijke handel te onderstrepen. Zo waren er diverse Fairtrade markten en waren er speciale evenementen in een aantal Wereldwinkels georganiseerd. Ook werden er een speciale Fairtrade brunch, een modeshow en een debatavond georganiseerd. Via onze Facebook en Instagram pagina hebben we tijdens de Fairtrade Week een pakket met heerlijke Fairtrade producten verloot. Wij willen iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage aan de Fairtrade Week!

Agenda

  • Wat? Fair & Duurzaam Festival
    Waar? Houten (College de Heemlanden)
    Wanneer? 9 november van 12.15 tot 16.30 uur

    Op zaterdag 9 november vindt het Fair & Duurzaam Festival Houten plaats.Tijdens deze dag is iedereen van harte welkom om op verschillende manieren kennis te komen maken met fairtrade en duurzaamheid. Zo kun je bijvoorbeeld fair en duurzaam bakken met Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard en is er een kledingruilbeurs door leerlingen van de Heemlanden. Sharon Pieksma, Miss Nederland 2019, is een van de sprekers. Kom ook gezellig langs! Meer informatie vind je hier