Fairtrade Weken

Fairtrade banaantje


In 2018 organiseren we twee Fairtrade Weken. De voorjaarseditie vond plaats van van 5 t/m 13 mei. In het najaar vindt de Fairtrade Week van 27 oktober t/m 4 november plaats. Tijdens deze campagneweek zetten veel bedrijven, winkels, gemeenten en vrijwilligers Fairtrade producten in de spotlights. Zo laten zij zien dat ze voor Fairtrade staan!

Dankzij deze acties en evenementen is er meer aandacht voor eerlijke handel en worden er meer Fairtrade producten verkocht. En dat is goed nieuws voor al die boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden die via Fairtrade kunnen werken aan de verbetering van hun situatie.

Deelnemende supermarkten en winkels
Aan de voorjaarseditie van de Fairtrade Week 2018 deden de volgende supermarkten en winkels mee: Albert Heijn, ALDI, Boni, Boon’s Markt, Coop, DEEN, Dekamarkt, Dirk, Ekoplaza, Emté, HEMA, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, MCD, PLUS, Poiesz Supermarkten, Spar, Vomar en de Wereldwinkel. Een overzicht van de acties en aanbiedingen tijdens de Fairtrade Week werd gebundeld in de Fairtrade Week folder die huis aan huis verspreid werd. De aanbiedingen gaan niet ten koste van het boereninkomen maar werden aangeboden door de deelnemende winkels. 

De Fairtrade Week wordt mede mogelijk gemaakt door Axender.