Fairtrade Week 6-14 mei 2017

Mh websitev1 celebrate fairtrade n

Doe mee met de grootste Fairtrade Challenge ter wereld!

Goed nieuws! Elk jaar kopen we meer Fairtrade producten zoals bananen, koffie en chocolade. Dankzij mensen zoals jij kunnen steeds meer hardwerkende boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden werken aan een beter bestaan.

Tijdens de Fairtrade Week van 6 t/m 14 mei 2017 kun je meedoen aan de World Fairtrade Challenge. Trakteer de mensen die belangrijk voor je zijn op een Fairtrade Celebration. Registreer jouw ‘feestje’ op onze website, deel via social media en word zo onderdeel van de grootste Fairtrade Celebration die de wereld ooit heeft gezien.

Hoe vier je Fairtrade?

Dat kan met een klein gebaar, zoals een h’eerlijke chocoladereep voor je partner of een rondje Fairtrade koffie voor je collega’s. Of pak groots uit en organiseer een Fairtrade brunch voor je hele gemeente. Verkoop je Fairtrade producten? Organiseer dan een proeverij van Fairtrade producten of trakteer je trouwe klanten op een Fairtrade cadeautje of speciale aanbieding. Er zijn talloze manieren om Fairtrade te vieren tijdens de Fairtrade Week. We kijken ernaar uit om het feestje met je mee te vieren. Deel daarom vooral je genietmomenten op social media onder vermelding van #fairtradechallenge

Op www.fairtradechallenge.nl kun je ook inspiratie vinden en kun je jouw evenement registreren zodat je onderdeel bent van de wereldwijde actie. Ook kleine genietmomentjes kun je registreren, maar hoef je niet openbaar te delen. Het aantal mensen dat meedoet aan je evenement telt dan wel mee voor de internationale challenge. Wil je meer mensen uitnodigen? Zet je evenement dan als ‘openbaar’ op de site. Wil je meer lokale publiciteit genereren voor je evenement? Stuur dan vooral een e-mail naar info@maxhavelaar.nl. We nemen je celebration dan mee in onze (online) communicatie in de Fairtrade Week.

Naast de website kan je ook digitale materialen downloaden om de grootste Fairtrade Celebration ooit te promoten en ook je eigen viering aan te kleden. Download materialen hier. Bedrijven die gepersonaliseerde materialen willen ontwikkelen, kunnen contact opnemen met hun contactpersoon binnen Max Havelaar of een mailtje sturen aan info@maxhavelaar.nl.