World Fairtrade Challenge

Fb post3 fairtradechallenge

Tijdens de Fairtrade Week, van 7 t/m 15 mei, vindt de World Fairtrade Challenge plaats. In meer dan 20 landen worden in deze week Fairtrade Coffee Breaks georganiseerd. Doe jij mee met een coffee break in Nederland?

Faitrade Coffee Challenge

Klimaatverandering, iedereen heeft er wel een mening over. Gelukkig merken wij in Nederland nog maar weinig van de gevolgen, maar dit geldt niet voor miljoenen koffieboeren aan de andere kant van de wereld die de bonen voor onze dagelijkse kop koffie produceren. Door hogere temperaturen, verwoestende stormen en meer regen zien zij hun oogsten nu al afnemen en daarmee hun bron van inkomsten.  

Steun koffieboeren en doe mee aan de internationale Fairtrade Challenge! Hoe? Samen met 20 landen organiseren we een week lang Fairtrade coffee breaks. Met jouw hulp drinken we een recordaantal kopjes Fairtrade koffie. Op die manier ondersteun je koffieboeren in hun strijd tegen de effecten van klimaatverandering op hun gewassen én hun bestaan. Fairtrade gecertificeerde koffieboeren hebben stabielere inkomsten en kunnen daarom investeren in hun boerderijen en in trainingen. Zo leren zij welke stappen genomen kunnen worden om hun boerenbedrijf aan te passen aan een veranderend klimaat.

Aanmelden

Nodig je vrienden uit voor een Fairtrade coffee break of organiseer er een op je werk voor collega’s! Via een speciale website kun je vanaf half april jouw coffee break aanmelden. Sluit je aan bij miljoenen coffeelovers die koffieboeren steunen in hun strijd tegen de effecten van klimaatverandering.

Twitter/ Instagram

Organiseer jij een Fairtrade coffee break in de week van 7-15 mei? Deel een foto op Twitter/ Instagram en gebruik #fairtradechallenge

Win-win situatie

Hoe vaker we voor Fairtrade koffie kiezen, hoe beter het leven wordt. Zowel voor de koffieboeren als voor jou. Want zo krijgen de boeren de kans om goede kwaliteit koffiebonen te blijven telen. En dat betekent dat jij lekkere koffie kunt blijven drinken.

Benieuwd naar de klimaatadaptatie-projecten voor Fairtrade koffieboeren? Zeddy Rotich uit Kenia vertelt hoe haar coöperatie dit aanpakt.