Coop actie: korting op gehele Fairtrade assortiment en donatie voor project in Thailand

Rijst13


Coop maakt tijdens de Fairtrade Week samen met haar klanten ‘t verschil voor Thaise rijstboeren. Klanten profiteren tussen 6 en 12 mei in de ruim 300 Coop-winkels van 25 procent korting op het complete Fairtrade assortiment. Daarnaast doneert Coop voor elk verkocht Fairtrade product in deze periode 10 eurocent aan een Fairtrade Original-project in Thailand.

In het voorjaar konden klanten kiezen tussen vier projecten. Een lokale markt voor Thaise rijstboeren ontving de meeste stemmen. Zo brengt de coöperatieve supermarktorganisatie het belang van duurzame handel extra onder de aandacht en maakt zij samen met haar klanten ’t verschil voor een betere wereld.

In Thailand merken de biologische rijstboeren de nadelige gevolgen van de klimaatverandering. Door de aanhoudende droogte oogstten Thaise boeren afgelopen jaar maar liefst veertig procent minder rijst. Om minder afhankelijk te zijn van één product, verbouwen ze ook andere gewassen. Fairtrade Original helpt de boeren bij het organiseren van een lokale biologische boerenmarkt, waar de donatie van Coop en haar klanten voor bestemd is.

Lees het complete nieuwsbericht >>
Lees meer over Coop en Fairtrade >>