Nieuw: Bochica Coffee bij Jumbo

Bochica website header 1024x317Sinds enige weken ligt exclusief bij Jumbo Supermarkten het nieuwe koffiemerk Bochica Coffee. Het assortiment Bochica bestaat uit 3 varianten 100% Arabica bonenkoffies van zeer hoge kwaliteit. Met een bijzonder en uniek verhaal.

Bochica Coffee staat voor heerlijke Colombiaanse single origin koffie. Van de laatste oogst en vers gebrand in Nederland. Direct van 200 boeren van koffiecoöperatie Asprounión in het zuidwestelijke gebied La Unión - Nariño, waarmee Bochica intensief en op lange termijn samenwerkt.

Bochica heeft een uniek verhaal. In de traditionele koffieketen is de koffieboer de zwakste schakel. Zeker als je net als deze boeren koffie teelt in één van de meest arme regio’s in Colombia. Bij Bochica staat daarom de sociaaleconomische duurzaamheid van de boeren op de eerste plaats.

Bochica realiseert haar missie door het eerlijk delen van de opbrengsten van Bochica met haar boeren, gebaseerd op de prijs van het product in de winkel. Daarnaast betaalt Bochica ook nog verschillende premies, zoals de Fairtrade premie. Hiermee geeft Bochica Coffee binnen de traditionele koffie-industrie het goede voorbeeld.

Meer info vind je hier.