Nieuw: Kinti Coffee met een uniek verhaal

Kinti koffie vandeboerKinti is een jong duurzaam koffiebedrijf dat kwalitatief hoogwaardige Fairtrade Colombiaanse koffie levert via 'direct trade' in 3 bonenvarianten, evenals volledige professionele koffieoplossingen en zelf ontwikkelde koffieconcepten.

De traditionele koffieketen veranderen

Kinti wil de traditionele koffieketen positief veranderen. Boeren zijn nu de zwakste schakel in de koffieketen. Kinti legt daarom directe relaties met boeren en boerencoöperaties. Samen bundelen zij de krachten en veranderen zij bulkgoederen in hoogwaardige, gedifferentieerde producten, waaraan iedereen eerlijk verdient.

Inkomstendeling als basismodel

Kinti zet de sociaaleconomische duurzaamheid van boeren op de eerste plaats. Daarom maken hun boeren deel uit van hun bedrijfsmodel. Kinti deelt haar inkomsten, op basis van het eindproduct, met haar koffieboeren. Zo koppelen ze de boereninkomsten aan de prijzen van het eindproduct. De boeren zijn hierdoor veel minder afhankelijk van de zeer volatiele grondstoffenmarkt en via Kinti hebben ze direct toegang tot de Nederlandse koffiemarkt, zonder onnodige tussenpersonen.

Van hoge kwaliteit

Naast het vereenvoudigen van de koffieketen, is hun gezamenlijke inzet met de boer erop gericht om de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten constant te verbeteren. Met een zelf opgeleid team van hoge kwaliteit in Colombia en Nederland zorgen ze daarvoor.

Meer info vind je hier