Op pad tijdens Fairtrade Week

Mh cf digitalbanner eventv1 300x250

Wie tijdens de Fairtrade Week (6 -14 mei 2017) een Fairtrade feestje mee wil maken, kan op allerlei plekken in Nederland terecht. Door het hele land worden feestjes, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Wereldwinkels in allerlei verschillende gemeentes organiseren proeverijen met Fairtrade lekkernijen. Eerlijk winkelen kan onder meer in Utrecht en Limburg. Sportievelingen kunnen terecht in de gemeentes De Ronde Venen en Hellendoorn voor fietstochten langs Fairtrade locaties. 

World Fair Trade Day

Vooral World Fair Trade Day, zaterdag 13 mei, is een drukke dag met veel activiteiten. In Nijverdal is het op die dag groot feest omdat Gemeente Hellendoorn de titel Fairtrade Gemeente in ontvangst mag nemen.

Ook in Rhenen wordt groots uitgepakt op World Fair Trade Day. De Fairtrade werkgroep in Rhenen organiseert op 13 mei in het centrum van Rhenen een Fairtrade ontbijt om alle Fairtraders in de gemeente in het zonnetje te zetten. Naast het lokale gemeentebestuur worden ook winkeliers, ondernemers, scholen en verenigingen uitgenodigd die nog niet werken met Fairtrade producten. Zij worden geïnspireerd en uitgedaagd om hier verandering in te brengen.

Klik hier voor meer activiteiten tijdens de Fairtrade Week. Viert u ook een Fairtrade Celebration? Meld deze aan op www.fairtradechallenge.nl