Lid Raad van Toezicht – ‘challenger’ met kennis van de beweging

De Fairtrade beweging is actueler dan ooit. Duurzame productie en een eerlijker handelssysteem dat boeren in staat stelt zelf te investeren in hun bedrijf en gemeenschap.

Stichting Max Havelaar werkt met zo’n 20 medewerkers aan het uitbouwen van het draagvlak voor en de positie van het Fairtrade keurmerk in Nederland. Onderdeel van de internationale en integrale Fairtradeorganisatie en beweging. Missie is de handel met ontwikkelingslanden anders in te richten, waarbij boeren een eerlijke vergoeding krijgen voor hun producten.

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de missie, bedrijfsvoering en continuïteit van de organisatie. Is werkgever van de bestuurder,  klankbord en sparringpartner voor zowel bestuurder als (internationale) organisatie. Stevige RvT, constructieve en plezierige samenwerking, zowel onderling als met bestuurder.

Gezocht Lid RvT heeft kennis van Fairtrade en andere bewegingen zoals bv. youth food movement, civil society en het creëren van een ‘beweging’. B.v.k. ervaring met de inzet van data en social media en/of kennis van Latijns-Amerika en/of Afrika. Intelligent en analytisch, is de ‘challenger’ en het kompas binnen de RvT. Vrouwen worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Onbezoldigde positie, standplaats Utrecht.

Informatie & Sollicitatie

In de werving en voorselectie kan kandidaten voor deze positie, werkt Max Havelaar samen met Ebbinge. Een uitgebreide omschrijving van organisatie en positie kunt u opvragen bij Elselyn van den Hooven via tel:  020 - 574 75 78 of email:  elselyn.vandenhooven@ebbinge.nl.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Ebbinge consultant Britt Blomsma via britt.blomsma@ebbinge.nl of 06-2602 2265.

Uw sollicitatie is van harte welkom via Ebbinge online: Ebbinge/30865.