Arroz ala Cubana

Ztrdg fairtrade arroz cubana portrait

Ingrediënten:

Werkwijze:

Kook de rijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 150 °C. Snipper de knoflook en snij het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder eerst de zaadjes en zaadlijst). Fruit de knoflook en peper in de olie glazig en voeg de tomaten toe. Druk ze stuk met een vork en laat in koken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en een lepeltje suiker. Pel de bananen. Snij ze in tweeën en halveer ze overlangs. Bak de stukken (niet alles tegelijk)in iets olie op niet te hoog vuur bruin en voeg wat honing toe tijdens het bakken zodat ze mooi karamelliseren. Keer ze regelmatig. Schep ze in een schaal en houd ze warm in de oven. Bak nu als laatste de eieren. Verdeel de rijst op de borden. Schep de saus erop of apart erbij. Verdeel de bananen en de gebakken eieren erbij.

Receptuur en fotografie: ZTRDG

  • 350 g Fairtrade rijst
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • olie om in te bakken
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • zout
  • 1 tl suiker
  • 4 biologische eieren
  • 4 Fairtrade bananen
  • 1 el honing