Avocado-mango-ijs met kokos en paranoten

Avocado ijs

Benodigdheden voor 4 personen: 

• 200 g rijpe Fairtrade avocado, in blokjes
• 350 g Fairtrade mango, in blokjes
• 1 rijpe Fairtrade banaan, in plakjes
• 100 ml Fairtrade kokosmelk
• sap van 1 limoen
• merg van 1 Fairtrade vanillestokje
• gehakte paranoten
• kokosvlokken

Werkwijze:

Doe het fruit een nacht lang, of minstens 8 uur, in de vriezer. Haal vlak voor je het ijs wilt gaan maken uit de vriezer, laat ca. 5 tot 10 min. staan en pureer dan samen met de kokosmelk, het limoensap en de vanille tot een glad ijsmengsel in een keukenmachine of sterke blender. Is het mengsel te dik of blijf je stukjes houden? Voeg dan wat extra kokosmelk of een scheutje amandelmelk toe en pureer nogmaals. Verdeel over 4 schaaltjes, bestrooi met gehakte paranoten en kokosvlokken en serveer direct.

Tips: 

  • In plaats van kokosmelk kun je ook amandelmelk of een andere plantaardige melk gebruiken.
  • Restje over? Bewaar het in de vriezer en eet het later als ontbijt, snack of dessert.
  • Ook lekker: houd een paar blokjes bevroren mango achter en roer die er vlak voor het serveren doorheen.
  • Heb je een ijsmachine? Pureer dan alle ingrediënten tot een glad mengsel en maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing. De stap van het vooraf bevriezen van het fruit kun je dan overslaan.

Bereidingstijd 20 min. (plus minimaal 8 uur vriezen)

Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Eerlijk eten' (Keff & Dessing, 2015).