Banana bread

Maxhavelaar brood

Ingrediënten (voor 10 tot 12 personen):

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. (160 ºC. met ventilator). Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Hak de amandelen en walnoten grof en meng ze met de kokos en de rietsuiker. Prak de bananen fijn met een vork. Meng in een ruime kom de yoghurt met de baking soda en laat 5 minuten staan. Smelt intussen zachtjes de boter en roer dit met de kristalsuiker en de eieren door de yoghurt. Zeef de bloem met het bakpoeder en kaneel in een andere kom. Meng nu het yoghurtmengsel met de bananen en lijnzaad erdoor. Schep het mengsel in de cakevorm en bestrooi de bovenzijde gelijkmatig met het notenmengsel en bak de cake in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Doe de satéprikker test na ca.1 uur: steek de prikker in de cake, laat even zitten en neem eruit. Als de prikker schoon uit de cake komt is deze gaar. Laat de cake afkoelen en besprenkel met ahornsiroop.

Receptuur en fotografie: ZTRDG

  • 1 el Fairtrade amandelen
  • 1 el walnoten
  • 1 el gemalen kokos
  • 40 g Fairtrade rietsuiker
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 tl baking soda
  • 100 g boter
  • 230 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (even losgeslagen)
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 250 g rijpe Fairtrade bananen (ca. 2 middel grote bananen)
  • ahornsiroop
  • cakevorm ca. 1 L inhoud, bakpapier