Bananensushi

Social   bananen recept sushi

 

Je kunt het op twee manieren maken. De eerste – meer klassieke – manier is door flinterdunne pannenkoekjes (crêpes) te bakken en die in te smeren met chocoladepasta. Leg een Fairtrade banaan in het midden, rol de pannenkoek op en snijd de rol in 2 centimeter dikke plakken. Heerlijk! De andere manier? Die vind je hier:   

Ingrediënten

Voor 2 porties:

  • 2 Fairtrade bananen
  • 50 gram Fairtrade pure chocolade
  • 50 gram pistachenoten, gepeld
  • 2 eetlepels hennepzaad

Bereidingswijze

Snijd de bananen in gelijke, dikke plakken van ongeveer 2 centimeter.

Verhit een klein laagje water in een steelpan en zet een hittebestendige kom bovenop de steelpan. Breek de Fairtrade chocolade in blokjes en smelt de chocolade au bain-marie in de hittebestendige kom.

Hak de pistachenoten fijn. Gebruik hiervoor een keukenmachine of vouw ze in een schone theedoek en ga ze te lijf met iets zwaars. Verdeel de pistachekruimels en het hennepzaad over twee kommen of borden.

Dip de plakjes Fairtrade banaan voorzichtig met 1 zijkant in de gesmolten chocolade. Eventueel kun je ook een theelepel of mes gebruiken om de plakjes Fairtrade banaan met de chocolade te bestrijken. Strooi vervolgens de pistache en het hennepzaad over de nog warme chocolade. Zet de bananensushi ongeveer 10 minuten in de koelkast om de chocolade goed te laten stollen en serveer.

Tip!
In plaats van pistachenoten of hennepzaad kun je ook andere toppings kiezen. Probeer het maar eens met sesamzaad, geraspte kokos, hagelslag, chiazaad, fijngemalen pinda’s of ontbijtgranen. Of kies voor lekker feestelijk: discodip.

Dit recept is verschenen in Bananenboek (Loopvis, 2018).