Blauwe bessenkoekjes

Blauwebessenkoekjes nagerecht klein

Ingrediënten:

  • 125 gram boter
  • 180 gram Fairtrade rietsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl. merg van 1 Fairtrade vanillestokje
  • 125 gram havermoutvlokken
  • 125 gram tarwebloem
  • 1 tl. kaneel
  • 0,5 tl. zout
  • 0,5 tl. baksoda
  • 0,5 tl. bakpoeder
  • 150 gram verse blauwe bessen
  • sap en rasp van halve citroen
  • 70 gram poedersuiker

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter en suiker in een kom. Voeg het ei samen met de vanille toe. Meng in een andere kom de havermoutvlokken, tarwebloem, kaneel, zout, baksoda en bakpoeder en voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de botersuikermix. Roer nu voorzichtig de blauwe bessen erdoor (anders gaan ze kapot). Schep steeds een eetlepel van de mix op een ingevette bakplaat, ongeveer 3 cm van elkaar. Bak in de oven voor ongeveer 12????14 minuten totdat de koekjes goudbruin zijn. Maak ondertussen het glazuur voor de koekjes: doe de citroenrasp bij de poedersuiker. Voeg het citroensap voorzichtig toe totdat de gewenste dikte ontstaat. Druppel het glazuur over de warme koekjes voor een glanzend effect.

Fotografie: Petra Steenkamer
Foodstyling: Yolanda van der Jagt
Styling: Eddy Frings
Receptuur: Katie’s cookies

Uit De Groene Garde. Kookboek over (h)eerlijk eten.