Chocolade granola met boekweit

4k4a3588

Ingrediënten

  • 300 gram havervlokken (grof)
  • 200 gram boekweit
  • 65 gram kokosvlokken
  • een snufje zeezout
  • 35 gram bruine suiker
  • 4 eetlepels honing
  • 5 eetlepels boter of kokosolie
  • ½ cup Fairtrade cacaopoeder
  • 10 dadels, gesneden

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Mix de havervlokken, boekweit, cacaopoeder, zeezout en suiker in een grote ovenschaal.
  3. Smelt de boter in een kleine pan, en voeg de honing op het laatst toe. Haal van het vuur en roer.
  4. Giet het mengsel over de droge ingrediënten. En roer.
  5. Zorg dat alles goed verdeeld is over de schaal en druk aan met de achterkant van een lepel.
  6. Bak de granola 15-20 minuten in de oven. Haal de schaal eruit en roer alles. Bak nog eens 15 minuten (roer iedere 5 minuten). Voeg in de laatste 5 minuten de kokosvlokken toe.
  7. Haal de granola uit de oven en voeg de gesneden dadels toe. Roer en laat afkoelen.  Bewaar de granola in een luchtdichte pot. Zo blijft het zeker een maand goed.

Met dank aan Ingrid Hofstra (recept en fotografie) en Anne van Midden (styling).