Chocolade panna cotta

Panna cotta def

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

3 blaadjes witte gelatine
500 g slagroom
50 g Fairtrade rietsuiker
200 g pure Fairtrade chocolade, grofgehakt
2-3 el likeur, bijv. koffie-, chocolade- of noten-
25 g witte Fairtrade chocolade
25 g Fairtrade melkchocolade
gemalen kaneel, naar smaak

Werkwijze:

Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de pure chocolade toe. Laat de chocolade op laag vuur in de warme room smelten.

Neem de pan van het vuur. Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in de warme chocoladeroom. Voeg de likeur toe.

Spoel 4 puddingvormpjes (van 150 ml) om met water en laat goed uitlekken (niet afdrogen!). Schenk de warme chocoladeroom in de vormpjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de puddinkjes minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. De puddinkjes worden stijver als je langer in de koelkast laat. Hak intussen de witte- en melkchocolade elk apart in mooie schilfers.

Houd de vormpjes enkele tellen in een kom heet water. Leg een bordje op de vormpjes en keer ze samen. Bestrooi de chocoladepuddinkjes met de chocoladeschilfers en naar smaak nog met een beetje kaneel.

Tip: Neem de lang houdbare slagroom in de kartonnen pakjes, deze is beter bestand tegen hitte dan verse slagroom uit het koelschap.

Dit recept verscheen in september 2013 in Delicious Magazine en werd geproduceerd door Studio Philippi