Chocolade pots de crème

4k4a3625

Ingredïenten

  • 400 ml Fairtrade kokosmelk
  • 1 vanilleboon, geschraapt
  • ½ tl sinaasappelrasp
  • 85 gram Fairtrade pure chocolade
  • 1 el Fairtrade cacao
  • een snufje zout
  • 35 gram Fairtrade rietsuiker
  • 2 eigelen
  • 1 ei
  • yoghurt
  • rode vruchtjes naar keuze

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de kokosolie in een klein pannetje totdat het net kookt. Zet het vuur uit en voeg de vanille en sinaasappelrasp toe. Roer goed en zet opzij.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de cacaopoeder en het zout erdoor heen.
  3. Voeg de chocolade en de warme kokosmelk samen. Roer goed.
  4. Klop in een apart kommetje de eieren. Voeg de suiker toe en mix.
  5. Giet het chocolademengsel bij de eieren en mix opnieuw.
  6. Verdeel het mengel over vier ovenbestendige potjes of glazen en zet in een ovenvorm.
  7. Vul de ovenvorm halverwege met heet water en zet in de oven.
  8. Bak de pots de creme 30-45 minuten, totdat ze bijna gestold zijn. Het midden mag nog wat zacht zijn. Je kunt gerust het deurtje van de oven open doen om te kijken hoever ze zijn.
  9. Laat de potjes afkoelen en zet ze in de koelkast. Schep er een lepel yoghurt en wat vruchtjes op vlak voordat je ze wilt serveren.

Geniet ervan!

Met dank aan Ingrid Hofstra (recept en fotografie) en Anne van Midden (styling).