Chocoladenotentaart met honing

Chocolade noten taart nagerecht klein

Ingrediënten:

  • 50 gram hazelnoten
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram amandelen
  • 300 gram pure Fairtrade chocolade
  • 4 eieren
  • 4 el. Fairtrade honing
  • 1 tl. merg van 1 Fairtrade vanillestokje
  • 1,5 eetlepel rasp van 1 Fairtrade sinaasappel
  • zout uit de molen

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180?C. Hak de noten fijn en breek de chocolade in kleine brokken. Splits de eieren. Rasp de sinaasappel. Voeg aan de eidooiers de honing, vanille, sinaasappelschilrasp en een snuf zout toe. Klop het geheel enkele minuten stijf met de mixer. Voeg de chocoladebrokken en de gehakte noten toe en roer door elkaar. Verdeel het mengsel over een ingevette taartvorm en bak voor ongeveer 20 minuten in de oven. Door de honing kan de taart snel bruin worden, dus bedek de bovenkant eventueel na 10 minuten met aluminiumfolie. Haal de taart uit de oven en laat minimaal 10 minuten afkoelen.

Tip: Eiwitten die je overhebt kun je invriezen, maar je kunt er ook schuimpjes van maken: verwarm de oven voor op circa 100 °C. Voeg aan de eiwitten een snuf zout en voeg langzaam 125 gram suiker toe. Klop het geheel stijf. Spuit met een slagroomspuit toefjes op een ingevette bakplaat. Bak zo'n 60 minuten.

Fotografie: Hans Hogervorst
Foodstyling: Sander de Ponti
Styling: Janwillem van Riel

Uit De Groene Garde. Kookboek over (h)eerlijk eten.