Citroencake met chocoladeglazuur

Citroentaart website recept

Proef de lente met deze citroencake!

Ingrediënten:

  • 180 gram speltbloem
  • 130 gram kokospalmsuiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 120 gram gesmolten boter
  • 120 ml citroensap
  • rasp van 1 citroen

Voor het glazuur: 

  • 100 gram Fairtrade chocolade, au-bain-marie gesmolten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je tulband- of cakevorm in.
  2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Maak een kuiltje en voeg alle natte ingrediënten toe. Roer door tot alles goed is gemengd.
  3. Giet het beslag in de vorm en plaats in het midden van de oven. Bak 45 minuten. Check met een prikker of de cake goed gaar is. De randjes van de cake moeten loskomen van de vorm als de cake goed is.
  4. Laat een paar minuten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt. Plaats de cake vervolgens op een rooster.
  5. Maak in de tussentijd je glazuur door de chocolade au-bain marie te smelten. Giet de chocolade over de cake. Na ongeveer 10 minuten is de glazuur hard. De cake smaakt het allerlekkerste als hij nog een beetje warm is tijdens het serveren.