Curryschotel met kokosmelk en bananen

Foto bananencurry

Voor 4 personen
Voorbereiden: 5 minuten
Koken: 30 minuten

Ingrediënten:
- 1 kilo Fairtrade bananen
- 2-3 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 eetlepel Fairtrade currypasta
- 400 ml Fairtrade kokosmelk
- 3 eetlepels gehakte verse koriander
- 4 kopjes Fairtrade rijst

Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Snij de bananen in plakjes van ongeveer 2,5 cm. Verwarm de olie in een pan en bak de bananenplakjes, per portie, tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Leg de plakjes apart op een plaat met keukenpapier. Bak de ui gedurende ongeveer 10 minuten, en doe vervolgens de bananenplakjes terug in de pan, samen met de currypasta. Voeg de helft van de kokosmelk toe, en meng het geheel goed. Laat dit 10 minuten op laag vuur staan en voeg dan peper en zout naar smaak toe. Giet de overige kokosmelk in de pan en laat het geheel borrelen tot het dik wordt en de bananen zacht worden. Garneren met koriander en serveren met rijst.

Receptuur en fotografie: ZTRDG