Dukkah met olie en brood

Ztrdg fairtrade dukkah olie broodkruim portrait

Ingrediënten:

Werkwijze:

Verwarm de oven voor 180°C. Verdeel de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze ca. 8 min tot ze licht bruin zijn. Laat ze afkoelen, maal ze in de keukenmachine (niet te) fijn en doe ze in een kom. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en voeg ze bij de hazelnoten. Rooster in een koekenpan een paar minuten al omscheppend het koriander-, komijn- en venkelzaad tot de zaadjes gaan geuren en opspringen. Doe ze over in een vijzel, maal ze fijn en doe ze samen met het peper en zout bij het hazelnootmengsel. Serveer als dip met Canaan olijfolie en knapperig brood.

Receptuur en fotografie: ZTRDG

  • 125 g hazelnoten
  • 80 g sesamzaad
  • 2 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 1 el grof zeezout (flakes)
  • Fairtrade Canaan olie
  • Knapperig brood, bijv. pide brood