Evergreen chocolate delight

Evergreen chocolate delight

 

De den, symbool van het licht. Rozemarijn, een kacheltje voor het lichaam. Beiden kunnen ze een tango dansen met chocolade. Maak dit recept met een van deze twee kruidige evergreens, spike it met wat rum en voel het magische tintelende effect van deze bijzondere eerlijke chocolademelk.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g Fairtrade ruwe rietsuiker
  • 300 ml water
  • een stuks dennentak of een paar takken rozemarijn
  • 400 ml haver- of sojamelk
  • 3 tl Fairtrade cacaopoeder
  • 1 vanille peul, merg eruit geschraapt
  • 1 tl maizena, losgeroerd met wat koude havermelk
  • 4 blokjes vegan Fairtrade pure chocolade
  • vegan slagroom, zelf opgeklopt (van Alpro of Nature's Charm bijvoorbeeld) of een spuitbus van bijvoorbeeld Soyatoo
  • eventueel: een scheutje rum of whisky
  • extra: wat vegan Fairtrade chocoladerasp of cacaopoeder

Bereidingswijze

Begin met het maken van de aromatische siroop. Doe hiervoor de suiker en het water in een pan samen met de dennentak of rozemarijn. Breng het mengsel aan de kook zodat de suiker helemaal oplost. Laat nog ca. 20 minuten op laag vuur pruttelen. Doe het mengsel (mét de takken) in een schone pot of fles. Laat afkoelen.
Meng voor de chocolademelk plantaardige melk met cacaopoeder, vanillemerg en losgeroerde maizena. Voeg hier 2 eetlepels van de dennen- of rozemarijnsiroop aan toe. Breng het mengsel aan de kook onder voortdurend doorroeren. Laat kort doorkoken en draai het vuur uit. Smelt de chocoladeblokjes in de melk en roer tot ze volledig gesmolten zijn. Doe de chocolademelk in mooie bekers of hittebestendige glazen. Voor een extra kick kun je er een scheutje rum of whisky doorroeren. Serveer met een flinke toef plantaardige slagroom en garneer met wat chocoladerasp of een snuf cacao.

Met dank aan Lisette Kreischer (tekst en fotografie) en Maartje Borst (recept)