Fairtrade amandeljasmijnkoekjes

Amandelkoekjes

Ingrediënten (voor 22 stuks):

- 2 el Fairtrade jasmijnthee
- 125 g zachte boter
- 110 g fijne kristalsuiker
- ½ ei, losgeklopt
- 150 g tarwebloem, gezeefd + wat extra
- 1 tl bakpoeder
- 22 blanke Fairtrade amandelen

Werkwijze:

Maal de jasmijnthee met bloemetjes fijn in een vijzel. Klop de boter, suiker en jasmijnthee 5 minuten met een mixer tot het mengsel lichtgeel en romig is. Voeg het ei toe en klop nog 1 minuut. Spatel de bloem en bakpoeder erdoor. Vorm een bal, verdeel in tweeën en vorm op een met bloem bestoven werkvlak 2 rolletjes van 12 cm lang. Wikkel ze apart in plastic folie en laat 1 uur in koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 200? C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd van de deegrolletjes plakjes van 1 cm dik en druk in het midden een amandel. Bak de koekjes in 8 minuten lichtbruin in de oven (pas op, ze worden snel te donker), laat afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een lichtdichte trommel.

Dit recept is in samenwerking met Foodmagazine delicious. tot stand gekomen.