Fairtrade banana bread

Bananabrood fb

Met dit recept krijgt het klassieke bananenbrood een heerlijke Fairtrade twist. 

Ingrediënten:

  • 3,5 Fairtrade banaan
  • 1/2 kopje Fairtrade rietsuiker
  • 1/2 kopje + 1 eetlepel boter op kamertemperatuur
  • 2 kleine eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • snufje zeezout
  • 1,5 kopje speltbloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/3 kopje karnemelk
  • 1/3 kopje melk
  • 80 gram pure Fairtrade chocolade, in stukjes gehakt
  • 1/2 eetlepel Fairtrade kaneel
  • 2 eetlepels fijne suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijde de boter in blokjes en stop deze samen met de melk, karnemelk, rietsuiker, bananen en eieren in de blender. Mix tot alles goed met elkaar is vermengd.
  2. Roer de droge ingrediënten (behalve de chocolade, fijne suiker en kaneel) door elkaar in een kom. Voeg toe aan het mengsel van natte ingrediënten in de blender en mix tot alles goed vermengd is. Roer de chocolade erdoor. Meng de suiker en de kaneel in een apart kommetje.
  3. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Sprenkel de kaneelsuiker over de bovenkant. Bak circa 50 minuten in het midden van de oven.
     

Met dank aan Ingrid Hofstra. Zie https://ingridhofstra.com/ voor meer recepten van Ingrid.