Fairtrade Caribische bananensalade

Voorgerecht 3 caribische bananensalade

Ingrediënten (voor 4 personen):

Werkwijze:

Mix de knoflook, olijven, olijfolie, azijn en citroensap in een grote kom en breng het op smaak met peper en zout. Breng een grote pan water aan de kook en snij de bananen over de lengte door. Laat de schil wel om de banaan zitten. Kook de bananen een paar minuten tot ze zacht worden. Laat ze uitlekken en leg ze vervolgens 5 minuten in een pan met ijswater totdat ze helemaal zijn afgekoeld. Pel nu de bananen en snij ze in plakjes van ongeveer 2,5 cm. Voeg de bananen toe aan het knoflook- en olijvenmengsel en strooi de rode ui over het geheel heen.

  • 4 fijn gesneden teentjes knoflook
  • 60 gram met peper gevulde groene olijven, gesneden
  • 2 kleine rode uien, in ringen gesneden
  • 120 ml Fairtrade olijfolie
  • 120 ml witte wijnazijn
  • Sap van 1 citroen
  • 1 kilo Fairtrade bananen