Fairtrade chocolade & espresso muffins

Muffin site

Ingrediënten:

1 kop bruine rijstmeel

½ kop amandelmeel

½ kop Fairtrade cacaopoeder

2 theelepels palmsuiker

½ theelepel bakpoeder

½ theelepel zeezout

½ kop plantaardige melk

¼ kop Fairtrade koffie, vers gezet

2 eieren

½ kop boter of kokosolie, gesmolten

1 theelepel vanille-extract

100 gram Fairtrade chocolade, grof gehakt

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinblik in. Smelt de boter in een kleine pan. Kook en roer door totdat de boter lichtbruin wordt. Haal van het vuur. Bij gebruik van kokosolie kan deze stap overgeslagen worden.

Meng melk, eieren, vanille, boter/olie en koffie in een kom. Roer door.

Meng de droge ingrediënten in een andere kom en mix deze goed. Voeg vervolgens de inhoud van de eerste kom toe en roer tot alles goed gemengd is.

Voeg de gehakte chocolade toe en roer zachtjes door.

Vul het muffinblik met het beslag en plaats het blik in de oven voor 25 minuten. Laat de muffins 15 minuten afkoelen. Verwijder ze vervolgens uit het blik en laat ze op kamertemperatuur afkoelen.

De muffins blijven 3 tot 4 dagen goed in een luchtdichte trommel buiten de koelkast.

Recept van Ingrid Hofstra van http://www.letstalkevergreen.com.