Fairtrade flikken van eerlijke chocolade en noten

6. recepten ztrdg fairtrade fikken portrait

Ingrediënten (voor ca. 25 stuks):

Werkwijze:

Hak de chocolade fijn, verdeel in 2 schaaltjes/ metalen bakjes en smelt ze in de magnetron (tussendoor steeds even omroeren) of au bain marie tot de chocolade lauw is. Let op dat er absoluut geen druppel water in de chocolade komt. Spreid een flink stuk bakpapier uit. Schep er steeds een kleine eetlepel chocolade op en maak er met een ronddraaiende beweging 5 cm flikken van. Bestrooi ze zo snel mogelijk, voordat ze gaan stollen, naar eigen smaak met de noten mengsels van justnuts, bijv. paranuts & raisins en/of almonds & figs. Laat ze rustig stollen en bewaar ze afgedekt, eventueel in de koelkast. Melk chocolade stolt langzamer dan puur en blijft ook iets zachter.

Bron: ZTRDG

  • 100 g Tony's Chocolonely puur chocolade
  • 100 g Tony's Chocolonely melk chocolade
  • 1 doosje justnuts paranuts & raisins
  • 1 doosje justnuts almonds & figs