Fairtrade groentecurry

Fairbezig2014 diner 06

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetlepels sojaolie of ghee

1 grote ui, gesneden in blokjes

2 tenen knoflook, geraspt

1 stuk gember (circa 8cm), geraspt

1 rode peper, gesnipperd

1 courgette, gesneden in stukken

1 aubergine, gesneden in blokjes

1 rode puntpaprika, gesneden in stukken

6 tomaten, gesneden in stukken

½ blik kikkererwten, uitgelekt

1 pak rode curry kruidenpasta (Fair Trade Original)

1 blik kokosmelk (Fair Trade Original)

1 handvol Fairtrade cashewnoten

1 handvol verse koriander

1 pak Fairtrade basmatirijst

Voor erbij:
mini naan brood en of pappadoms

Werkwijze:

Bak in een grote hapjespan met 4el olie de uien glazig. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak deze nog enkele minuten. Roer de curry kruidenpasta door het mengsel en voeg de gesneden courgette, aubergine, paprika en tomaten toe en roer zachtjes voor 5 minuten. Voeg de kikkererwten toe tezamen met de kokosmelk en laat circa 20 minuten op een lage vuur pruttelen.

Bereid intussen de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveer de rijst en groentecurry apart en garneer de curry met verse koriander en cashewnoten. In India wordt curry in plaats van bestek met naan brood of pappadoms gegeten.

Fotografie: Sjoerd Eickmans

Styling: Moniek Visser

Receptuur: Oliver Knight