Feel-good chocolademousse

Capture mousse

Wist je dat je chocolademousse ook zonder zuivel kunt maken? De zachte, romige textuur komt in deze versie van rijpe avocado's en kokosmelk. Experimenteer met de hoeveelheid ahornsiroop; Als je van puur houdt, gebruik je wat minder.

Recept voor 2 personen

Bereidingstijd: 5 - 10 minuten (plus een uur opstijven)

Ingrediënten:

  • 2 rijpe Fairtrade avocado's, in stukjes
  • 2 tl citroensap
  • 30 gram Fairtrade cacaopoeder
  • 2 el Fairtrade pindakaas
  • 150 - 200 ml ahornsiroop
  • 1 tl Fairtrade kaneelpoeder
  • 150 ml Fairtrade kokosmelk (uit de koelkast)
  • 50 gram pure chocolade, fijngehakt

Bereiding:

  1. Pureer de avocado met citroensap, cacaopoeder, pindakaas, ahornsiroop (naar smaak), kaneel en kokosmelk tot een gladde mousse. Zorg dat de avocado helemaal fijn is.
  2. Roer de pure chocolade door de mousse en laat het geheel een uurtje in de koelkast opstijven.
  3. Serveer de mousse in mooie schaaltjes en maak af met wat extra kokosroom (kokosroom afscheppen en opkloppen) of sojaslagroom en eventueel wat extra pure chocolade.   

Dit recept is verschenen in Eerlijk Eten (Keff & Dessing, 2015).