Feestelijke chocoananastaart met viooltjes

Chocotaart met viooltjes

Benodigdheden voor 8 personen: 

• plantaardige margarine 
• 350 g gezeefd tarwemeel 
• 1 zakje bakpoeder 
• mespunt zout 
• 1 tl vanillepoeder 
• 300 g Fairtrade rietsuiker 
• 200 ml olijfolie 
• 1 Fairtrade banaan, gepeld en in stukjes 
• 250 ml Fairtrade kokosmelk, goed doorgeroerd 
• 5 Fairtrade ananasringen, uitgelekt en in stukjes 
• 50 g pure Fairtrade chocolade, in kleine stukjes 
• 100 g pure Fairtrade chocolade, in stukjes 
• 20 g kokosrasp en stukjes gedroogde mango 
• viooltjes of andere eetbare bloemetjes

Werkwijze: 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met margarine en bestrooi met meel. Mix het meel, bakpoeder, zout, vanille en de rietsuiker in een kom en roer goed. Pureer met staafmixer in een andere kom de olie met de banaan en de kokosmelk. Meng de droge ingrediënten met de natte. Roer hier de ananasstukjes en stukjes pure chocolade (50 g) door. Mix goed, maar roer niet te lang (het beslag moet dik, stroperig en vooral niet te vloeibaar zijn). Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 50 min. gaar. Prik met een satéprikker voorzichtig in het midden van de taart. Als die er schoon uit komt, is de taart gaar. Bak anders nog 10 min. langer. Laat de taart volledig afkoelen en stort voorzichtig op een schaal. Smelt de overige chocolade (100 g) au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met geraspte kokos en stukjes gedroogde mango. Versier met de viooltjes.

Bereidingstijd 25 min. (plus 40 min. bakken en afkoelen) 

Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Eerlijk eten' (Keff & Dessing, 2015).