Frisse salade met kalkoen, sinaasappels en banaan

Voorgerecht 4 salade van kalkoen

Ingrediënten:

Werkwijze:

Was de sinaasappels en rasp dunne stukjes schil. Verwijder de rest van de schil en ook de witte velletjes van de sinaasappels. Snij vervolgens de sinaasappelpartjes in stukjes, en ook de halve banaan en de sjalot. Drapeer een aantal blaadjes sla in een saladekom. Doe hier vervolgens de sinaasappels, kalkoen, banaan, olijven en sjalot bij. Voeg de olijfolie, wijnazijn en een snufje peper en zout toe. Strooi de geraspte schil van de sinaasappel over de salade.

  • 8 fijn gesneden plakjes kalkoengebraad
  • 2 Fairtrade sinaasappels
  • 1 halve fairtrade banaan
  • 10 groene olijven, ontpit en in schijfjes gesneden
  • 1 halve sjalot, fijn gesneden
  • 1 eetlepel Fairtrade olijfolie
  • 1 theelepel wijnazijn
  • Sla