Gevulde koolrolletjes

Koolrolletjes

Ingrediënten:

Werkwijze:

Kook de rijst samen met de rozijnen in een beetje water. Haal voorzichtig de 8 buitenste bladeren van de kool los en was ze. Blancheer de koolbladeren 2 à 3 minuten in kokend water met zout tot ze zacht en plooibaar zijn. Spoel ze af onder koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet of op een theedoek. Snij de overige kool in kleine stukken. Snipper de sjalotten en knoflook en fruit ze in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de kool toe. Bestrooi met paprikapoeder. Blijf roeren en bak het mengsel gaar in ongeveer 10 minuten. Hak ondertussen de cashewnoten fijn en rooster ze kort. Verkruimel de feta. Voeg samen met de geroosterde cashewnoten en de rijst met rozijnen toe aan het koolmengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de grill voor. Snij eventueel de harde nerf weg van de koolbladen, maar houd de bladeren wel heel. Verdeel het koolmengsel over het midden van de bladeren. Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol het blad van boven naar beneden op. Vet een ovenschaal in. Leg de koolpakketjes erin, bestrijk met een beetje olijfolie en zet ze ongeveer 5 minuten onder de grill.

Fotografie: Rob van der Vet
Styling: Ulrika Gustafsson
Foodstyling losse recepten: Ingmar Niezen en Hanneke Boers

Uit De Groene Garde. Kookboek over (h)eerlijk eten.

  • 50-100 gram Fairtrade rijst
  • 25 gram rozijnen
  • 1 kilo kool (savooiekool of wittekool)
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • Scheut Fairtrade olijfolie
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 30 gram ongezouten Fairtrade cashewnoten
  • 100 gram feta
  • zout en peper uit de molen
  • (eventueel: scheut witte wijn of water)