Gezouten chocolate chip koekjes

4k4a3639

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 160 gram witte suiker
  • 160 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 280 gram speltbloem
  • 1 tl baking soda
  • 5 gram zeezout
  • 400 gram Fairtrade chocolade, in kleine stukjes gesneden
  • 1 vanille boon

Bereiding

  1. Mix de zachte boter met de suiker totdat het luchtig is. Voeg de vanille en klop opnieuw.
  2. Voeg één voor één de eieren toe en klop totdat het een geheel is.
  3. In een aparte kom, combineer de bloem, de baking soda en het zout.
  4. Giet de droge ingrediënten langzaam bij de natte ingrediënten en mix opnieuw.
  5. Schep de chocolade door het beslag heen en zet een half uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Draai bolletjes van de koekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Hou er rekening mee dat je zeker 4 cm ruimte laat tussen ieder koekje.
  7. Besprenkel de koekjes met een klein beetje extra zeezout en chocoladesnippers.
  8. Bak 16 minuten in de oven. Draai het rek halverwege om.

Met dank aan Ingrid Hofstra (recept en fotografie) en Anne van Midden (styling).