Groene thee citroencake met bosbessen

Lemoncake2x

Ingrediënten voor één cake

1 theezakje Fairtrade Green Tea 

50 ml gekookt water

200 gram speltbloem

2,5 tl bakpoeder (1 zakje)

2 el maanzaad

snuf zout

75 gram zachte ongezouten roomboter

2 biologische eieren

75 gram fijne kristalsuiker

sap en rasp van 1 citroen

50 ml karnemelk

125 gram bosbessen, vers of bevroren

Ingrediënten voor het glazuur:

200 gram poedersuiker

citroensap

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met zachte boter of plantaardige olie. Zorg dat de eieren, boter en karnemelk op kamertemperatuur zijn.

Haal de thee uit het theezakje en laat de losse thee trekken in 50 ml gekookt water. Mix het speltbloem, bakpoeder, maanzaad en zout door elkaar in een kleine kom.

Klop in een grote kom de zachte boter met de suiker luchtig. Voeg de eieren en karnemelk toe. Doe het citroensap, rasp en de getrokken thee erbij. Mix alles door elkaar.

Doe het bloemmengsel erbij en meng tot een egaal beslag. Roer de bosbessen erdoorheen.

Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de cake 45 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm op het rooster en haal de cake dan uit de vorm.

Laat de citroencake volledig afkoelen. Maak ondertussen het citroenglazuur. Doe de poedersuiker in een kom en voeg net zoveel citroensap toe tot je een mooie, dikke icing hebt. Voeg het citroensap in delen toe terwijl je roert. Het moet echt een dikke icing worden.

Is de cake helemaal afgekoeld? Schenk het citroenglazuur vanuit het midden over de cake en strijk over de cake uit met een spatel.

Eet de cake met een kopje Fairtrade thee.

Recept en foto van Maura. Zie voor meer recepten van Maura haar blog: http://www.yellowlemontreeblog.com/