Homemade Fairtrade granola

Granola

Ingrediënten:

300 gram Fairtrade quinoa

140 gram havervlokken

75 gram zonnebloempitten

1/2 theelepel kaneel

1 hand gehakte hazelnoten

50 ml aguavesiroop

2 eetlepels olijf- of kokosolie

2 eetlepels kokosrasp of kokossnippers

2 eetlepels gojibessen

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de quinoa, havervlokken, zonnebloempitten, kaneel, hazelnoten, aguavesiroop en de olie in een kom. Meng dit. Verdeel het over een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak het zo’n 20 a 25 minuten goudbruin in de oven. Schep het tussendoor even om.

Haal het eruit, laat het afkoelen. Meng het met kokosrasp en gojibessen. Bewaar het in een weckpot.

Lekker met yoghurt/kwark en Fairtrade banaan. Of in de zomer met aardbeien, blauwe bessen, bramen en/of frambozen. Ook heel lekker met Fairtrade vanille (haal de peul uit een vanillestokje) en kardemom (haal de zaden uit de peulen en stamp het fijn in de vijzel).

Recept en foto van Leontien Aarnoudse, zie http://groenegarde.nl/