Kokos-limoensoep

Kokos limoensoep

Benodigdheden:

  • 1 bosje koriander
  • 1 Fairtrade limoen 
  • 1 rode chilipeper
  • 1 stengel citroengras
  • 2 blokjes groentebouillon in 400 ml gekookt water
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • Fairtrade pepermix sinaasappel, citroen en knoflook

Werkwijze:

Was de koriander en hak deze fijn. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers daarna het sap eruit. Was de chilipeper, halver in de lengte en haal de zaadlijst eruit als je de soep niet heel pittig wilt. Hak de peper fijn. Pel de stengel citroengras, zodat je de zachte kern overhoudt en plet fijn.

Breng de bouillon aan de kook en voeg de kokosmelk toe. Voeg koriander, limoensap en -rasp, het pepertje, de geplette stengel citroengras en de geraspte gember toe en laat de soep even trekken. Garneer met pepermix en breng eventueel op smaak met een klein beetje sojasaus.