Pancakes met gebakken banaan, ahornsiroop en ontbijtspek

6. recepten ztrdg fairtrade pancakes banaan

Ingrediënten:

Werkwijze:

Scheid de eieren in dooiers en eiwitten. Meng de dooiers met de bloem, bakpoeder, karnemelk en zout. Klop de eiwitten met een mixer stijf en schep ze door het beslag. Verhit wat boter op laag vuur in de pan en verdeel hoopjes beslag in de pan. Laat het beslag wat uitvloeien tot pancakes en bak ze aan beide zijden lichtbruin. Houd ze onder folie warm. Pel, halveer en snij de bananen overlangs. Bak ze in wat boter bruin en voeg tijdens het baken wat ahornsiroop toe. Bak het spek in een tweede koekenpan knapperig. Stapel de pancakes met de banaan en spek op. Besprenkel extra met siroop en bestrooi met grofgehakte cashewnoten.

Uit De Groene Garde. Kookboek over (h)eerlijk eten.

  • 3 eieren
  • 2 dl karnemelk
  • 120 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • boter om in te bakken
  • 2 Fairtrade bananen
  • 100 g ontbijtspek
  • ahornsiroop of honing
  • handje ongezouten Fairtrade cashewnoten
  • aluminiumfolie