Partypops met banaan en chocolade

Maxhavelaar lollies

Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen):

Werkwijze:

Maal of hak de pistache- en cashewnoten fijn in de keukenmachine of hak ze met een mes. Zet de gehakte noten en kokos klaar in schaaltjes. Pel de bananen. Snij ze in 4 cm stukken en prik ze op de stokjes en leg ze op een schaal. Besprenkel de stukken banaan licht met citroensap en zet ze in de vriezer om goed koud te worden (ze hoeven niet te bevriezen). Hak de chocolade en smelt deze ‘au bain marie’ (schaal met chocolade in pan met water op laag vuur). Let op dat er geen druppel water bij de chocolade komt. Zet een schaal klaar bekleed met bakpapier. Doop de banaan in de chocolade en bestrooi met kokos, pistache of cashewnootjes en leg ze op het bakpapier.

Receptuur en fotografie: ZTRDG

  • 2 el pistachenootjes
  • 2 el Fairtrade cashewnoten
  • 2 el gemalen kokos
  • 4 Fairtrade bananen
  • 1 citroen
  • 2 à 3 Fairtrade pure chocoladerepen (à 75 g)
  • Extra nodig: ca. 16 kleurige (ijs)stokjes, bakpapier, eventueel keukenmachine