Pindasoep met seroendeng en koriander

Ztrdg fairtrade pindasoep portrait

Ingrediënten:

Werkwijze:

Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember en snij de kipfilet in stukjes. Fruit de ui met de knoflook en gember in wat olie en bak de kip even mee. Voeg 750 ml water, de kokosmelk en bouillonblokjes toe en breng het geheel tegen de kook aan. Voeg de pindakaas toe en roer tot het geheel is opgelost. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de sambal en ketjap. Voeg eventueel meer pindakaas toe als de soep te dun is. Bestrooi de soep aan tafel met seroendeng (gefruite kokos met pinda's) en grofgehakte of gescheurde koriander. Je kunt de soep ook vegetarisch maken door de kip weg te laten en groentebouillon i.p.v. kippenbouillon te gebruiken.

Receptuur en fotografie: ZTRDG

  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 300 g kipfilet
  • 1 el bakolie
  • 250 ml Fairtrade kokosmelk
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 250 g Fairtrade pindakaas
  • 1 tl sambal
  • 1 el zoet ketjap (manis)
  • klein bosje koriander
  • seroendeng