Salade met Fairtrade quinoa, avocado en sinaasappel

Winter salad everyday ft cookbook klein

Ingrediënten:

Werkwijze:

Doe de quinoa en oregano in een pan met 500 ml kokend water. Breng dit geheel aan de kook en laat het daarna heel zachtjes doorkoken. Verwarm ondertussen de grillpan voor, en doe de zonnebloempitten in de pan. Rooster ze totdat ze bruin kleuren, maar kijk uit dat ze niet verbranden. Als de pitjes klaar zijn, zet ze dan apart.

Wanneer al het water in de quinoa is ingetrokken (na ongeveer 15-20 minuten), doe dan het vuur uit en laat de quinoa afkoelen in de pan. Leg de gesneden avocado op een saladebord, samen met de rode ui en selderij. Pel de sinaasappel, waarbij je het overtollige sap opvangt in een kommetje. Voeg vervolgens de stukjes sinaasappel toe aan de avocadomix.

Verwijder de steeltjes van de waterkers, zodat je de blaadjes overhoudt. Voeg deze blaadjes ook toe aan de avocadomix. Voeg de olijfolie toe aan het sap van de sinaasappel en roer dit door elkaar. Schenk deze dressing over de avocadomix. Strooi hierover de zonnebloempitten en meng het geheel goed door elkaar. Roer de quinoa, zodat de korrels van elkaar loskomen en voeg deze toe aan de rest van de ingrediënten.

Tip: Deze salade is ook heerlijk in combinatie met vis, bijvoorbeeld makreel, of je kunt haar serveren met geitenkaas en pepers.

  • 250 gram Fairtrade quinoa
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 40 gram geroosterde zonnebloempitten
  • 2 Fairtrade avocado's
  • 1 halve rode uit, fijn gesneden
  • 2 stokjes selderij, fijn gesneden
  • 2 Fairtrade sinaasappels
  • 2 bosjes waterkers
  • 2 eetlepels Fairtrade olijfolie