sinaasappelbrownies

Chocolade sinaasappelbrownies

sinaasappelbrownies

gebak (16 stuks)

1 (bio) sinaasappel
150 roomboter
150 g puur chocolade, in blokjes
2 eieren
250 g suiker
100 g bloem, gezeefd
poedersuiker
evt. stukjes gekonfijte sinaasappelschil + extra chocolade
extra nodig: vierkante, lage (brownie)bakvorm van 20 x 20 cm, goed ingevet

Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen. Klop de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig (bleekgeel). Meng het ei voorzichtig door de chocoladeboter. Spatel de bloem met de sinaasappelrasp er luchtig door en schenk het chocoladebeslag in de ingevette vorm. Bak de chocoladekoek in de voorverwarmde oven zo’n 25 min., tot de bovenkant krokant is en begint te breken; de binnenkant is dan nog zacht en smeuïg. Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd de koek in blokjes. Bestuif de brownies royaal met poedersuiker en plak er eventueel met wat extra gesmolten chocolade een stukje gekonfijte sinaasappelschil op.

Tip Klop voor de rumroom slagroom tot yoghurtdikte en roer er naar eigen smaak rum door. Ook lekker: sinaasappel-, amandel- of koffielikeur.