Sinaasappelyoghurt met gepofte quinoa

141002 fairfav ontbijt

Een ontbijt met power door de hazelnoten en gepofte quinoa.

Recept voor 4 personen.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 50 gram hazelnoten
  • 1 Fairtrade sinaasappel, schoongeboend
  • 800 ml yoghurt
  • 4 gedroogde, ongezwavelde abrikozen
  • 4 gedroogde, ongezwavelde vijgen
  • 4 Fairtrade dadels
  • 8 el gepofte Fairtrade quinoa

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Laat ze iets afkoelen en hak ze in grove stukjes.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Roer beide door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over vier kommetjes.
  3. Snijd het gedroogde fruit en de dadels in kleine stukjes. Verdeel over de yoghurt en schep de noten en gepofte quinoa erover.

Tip: Voeg wat havervlokken of muesli toe voor een extra stevig ontbijt. 

Dit recept is verschenen in Eerlijk Eten (Keff & Dessing, 2015).