Speltpannenkoek met gegrilde ananas

Capture speltpannenkoek ananas

Dit ontbijtje vol tropische smaken is echt iets voor een langzame zaterdagochtend of een luie zondag. Maak het beslag helemaal op en bewaar - als het je lukt - een paar pannenkoekjes voor doordeweeks

Recept voor 4 personen: 

Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 5 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • halve verse Fairtrade ananas, geschild, kern verwijderd en in ringen
  • 250 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 2 rijpe Fairtrade bananen, fijngeprakt
  • kneepje citroensap
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 400 ml amandelmelk
  • 4 volle el creme fraiche
  • geraspte kokos

Bereiding:

  1. Smelt 2 el kokosolie, voeg de ahornsiroop toe en smeer de ananasrepen hiermee in. Zet apart en laat de ‘marinade’ even intrekken.
  2. Zeef de speltbloem boven een kom en voeg de eieren, geprakte bananen, het citroensap, bakpoeder en zout toe. Meng al roerende de (amandel)melk erdoor en mix tot een mooi glad beslag. Voeg meer melk toe als het beslag te droog of te dik is.
  3. Verwarm de resterende kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoekjes op een halfhoog vuur mooi goudbruin aan beide zijden. Houd warm in een pan of tussen twee borden.
  4. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de ananasringen circa 3 min. aan beide zijden mooi goudbruin.
  5. Serveer de pannenkoekjes met de geraspte kokos en bedruppel eventueel met een extra scheutje ahornsiroop.

 

Dit recept is verschenen in Eerlijk Eten (Keff & Dessing, 2015).