Thaise Kip Kokos Noedelsoep

Kip kokos

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

1 pak Fairtrade noedels
2 kipfilets
1 ltr. kippenbouillon
2 laos wortels (circa 10cm pst)
1 gember wortel (circa 15cm)
5 citroengrasstengels
5 limoenbladen
5 el. vissaus
1el. Fairtrade rietsuiker
2 limoenen
1 blik Fairtrade kokosmelk
1 baby bok choi
1 rode punt paprika
1 handvol sugarsnaps
1 bak taugé
6 lente uitjes, schuin gesneden in 4 cm stukken
1 rode peper, ragfijn gesneden
2 el. seroendeng
2 el. Fairtrade cashewnoten
1 handvol koriander

Werkwijze:

Breng de kippenbouillon in een grote soeppan aan de kook tezamen met de kipfilets. Kneus met de achterzijde van een keukenmes de ongeschilde laos, gember en dikke einden van de citroengrasstengels. Snij alles in grove brokken (5cm) en voeg toe aan de bouillon samen met de limoenbladen. Laat 10 minuten trekken.

Snij intussen de rest van de groenten in mooie sierlijke repen. Schep alle losse ingrediënten met een spaan uit de bouillon en bewaar de kipfilets apart om af te koelen. Rasp de schil van één van de limoenen boven de bouillon. Snij deze door midden en knijp de limoensap erbij. Schenk het blik Fairtrade kokosmelk erbij.

Kook de noedels in de kokossoep volgens de bereidingswijzen op de verpakking. Schep en verdeel de noedels over 4 diepe kommen. Blancheer de bok choi en sugarsnaps circa 4 minuten in de soep en verdeel deze over de noedels tezamen met de paprika, taugé en bosui. Trek de kipfilets uit elkaar en verdeel over de kommen. Garneer met de dunne gesneden rode peper, seroendeng, Fairtrade cashewnoten en koriander. Snij de laatste limoen in partjes en leg deze erbij. Serveer de kokossoep los aan tafel in een schenkkan.