Torta Caprese

Torta caprese

Ingrediënten:

10-12 personen:

250 gram blanke (garneer)amandelen

250 gram pure Fairtrade chocolade, grofgehakt

225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

175 gram rietsuiker

5 eieren, gesplitst

Poedersuiker, om te bestrooien

Ingevette springvorm van 22-24 cm Ø

Werkwijze:

Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schud ze op een bord. Maal de amandelen in een keukenmachine fijn, of hak ze met de hand zo fijn mogelijk.

Verwarm de oven voor tot 180°C. Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (= au bain-marie). Laat de kom het water niet raken. Neem kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur. Klop intussen de boter met 100 g suiker luchtig en romig. Klop er een voor een de eierdooiers door. Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor.

Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Voeg de resterende 75 g suiker in 3 porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken. Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocoladebeslag.

Schenk het beslag in de vorm. Bak de chocoladetaart in de voorverwarmde oven in 45-50 min. gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif met een beetje poedersuiker.

Tip: Bestrooi de afgekoelde taart nog met wat extra, grovere gehakte, amandelen.

Dit recept verscheen in september 2013 in Delicious Magazine en werd geproduceerd doorStudio Philippi