'Trifle' met banaan en melkchocolade

Maxhavelaar triffle

Ingrediënten:

Werkwijze:

Snij de 2 chocoladerepen in kleine stukjes. Verwarm 100 ml slagroom en smelt de chocolade er al roerend in tot chocoladesaus. Snij de cake in blokjes. Klop de rest van de slagroom met de suiker tot ‘yoghurtdikte’. Snij de banaan in plakjes en besprenkel met citroen. Verdeel op de bodem van de glazen een laagje abrikozenjam met daarop een laagje cakeblokjes. Verdeel daarop een laagje banaan en schep daarop een laagje slagroom. Schep daarop een laagje chocolade saus en daarop weer cake, jam en banaan. Eindig met een laagje room en garneer met een paar plakjes banaan. Rasp er als laatste chocolade over.

  • 2 x Fairtrade melkchocoladereep (à 75 g) + 1 extra om te raspen
  • 500 ml slagroom
  • 2 el Fairtrade rietsuiker
  • 4 Fairtrade bananen
  • ½ citroen
  • 1 potje abrikozenjam
  • 6 plakjes naturel cake
  • 4 hoge brede glazen, grove rasp

    Snel, makkelijk en altijd goed als dessert. Vrijwel niets gaat zo mooi samen als chocolade, slagroom en banaan!

    Receptuur en fotografie: ZTRDG

    • Je kunt de cake besprenkelen met b.v amandellikeur, koffie-, of sinaasappellikeur.
    • Aan de slagroom kun je bananen-of kokoslikeur toevoegen.
    • Voor een iets lichtere variant kun je de helft van de slagroom vervangen door magere yoghurt. Klop de slagroom dan wat dikker en schep de yoghurt erdoor.